Rouw & verlies

Verlies hoort bij het leven, iedereen maakt het mee. Soms is het verlies zo groot dat er lichamelijke, emotionele of gedragsveranderingen ontstaan en er extra hulp nodig is. 

Er zijn veel vormen van verlies. We denken meestal aan het overlijden van iemand. Het kan echter ook gaan om een scheiding, verhuizing, abortus of miskraam, verlies van je baan, gezondheid of toekomst. Bij verlies denken we ook aan de periode voorafgaand aan een verlies. De tijd dat je bijvoorbeeld weet dat iemand ziek is en gaat overlijden.

Iedereen gaat anders met verlies om, het rouwen. Maar soms lukt het niet om het verlies een vorm te geven. Of het net gebeurt is of al lang geleden. Soms weet je hoofd heel goed wat er aan de hand is, maar zegt je gevoel iets anders. Je hoofd zegt dat het goed is. Maar in je gevoel ben je heel boos en verdrietig. Soms blijf je met vragen rondlopen. Soms is het verlies heel plotseling en heftig, bijvoorbeeld bij een zelfdoding. Dan kan Es Majeur je wellicht helpen om je verder te helpen.

Het kan ook zijn dat je veel verlieservaringen hebt gehad en nu de balans in je leven zoek is, de stapel met ervaringen dreigt om te vallen. 

Binnen Es Majeur gaan we letterlijk vorm geven aan het verlies, het rouwen. Via muziek, teksten, oefeningen, maar ook met beeldende, creatieve materialen. Via creatieve werkvormen geven we vorm aan het verlies. Es Majeur biedt begeleiding voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen die te maken hebben met een verlies, in welke vorm dan ook.

Tarief: individuele bijeenkomst van 60 minuten: € 80,00

Bijeenkomsten voor meerdere personen, bijvoorbeeld een gezin kan op aanvraag. 

Meer informatie?